lördag 27 augusti 2011

Värestorp - Yngsjö, 45 km

Klockan 08.20 lämnade vi Tusseboda och styrde mot Yngsjö där vi skulle bo hos Lena och Tomas. Redan efter tio minuters färd såg vi dagens djur vid vägkanten. Ett rådjur stod helt stilla och stirrade på oss. Vi färdades längs den natursköna banvallen från den nedlagda järnvägen mellan Arkelstorp och Kristianstad.

Vi lämnade banvallen vid Österslöv och kom strax ut på Kristianstadslätten. Här är det skördetid för lök, morötter och potatis och det var full aktivitet ute på åkrarna.

Motorsfält
Potatisfält

Innan vi kom fram till Åhus hittade vi dagens växt.

Hedblomster

Vi rullade in Åhus och som vanligt slog det oss hur otroligt vacker och välbevarad byn är.

Vacker stenlagd gata med kyrkan i bakgrunden
Många välbevarade hus bidrar till känslan av att man befinner sej i en annan tid

Strax söder om Åhus i Yngsjö har Lena och Tomas sitt sommarparadis. Där blev vi inkvarterade i det nybäddade gästrummet och badhanddukarna låg vackert hopvikta på sängarna. Så snart vi steg ut ur duschen serverades lunch bestående av Janssons, öl och snaps i det härliga växthuset. Efter en trevlig eftermiddag var det dags för ännu en kulinarisk anrättning.

Lunch i underbar miljö

1 kommentar:

  1. Hi, I came across your site and wasn’t able to get an email address to contact you. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back.

    Thanks!

    Mandie Hayes
    mandie.hayes10@gmail.com

    SvaraRadera