onsdag 24 augusti 2011

Långasjö - Kyrkhult, 81 km

Idag har vi cyklat i tre olika län, Kalmar, Kronobergs och Blekinge län.


Länsgräns
 Efter 38 km cykling närmade vi oss Tingsryd där vi planerat att äta “dagens rätt” på något lämpligt ställe. Det känns mycket bättre att inta det stora målet mitt på dagen och bara något lätt på kvällen. Kvällsmålet idag kom dock att bli något utöver det vanliga.

Sjön Ygden strax nordost om Tingsryd

I Tingsryd fanns en hel del mysiga hus. Detta var inte fallet i Emmaboda där vi stannade till igår!! Vissa platser vill man gärna återse, men en del har man sett för både första och sista gången.

Här huserar Smålandsposten

Läste på löpsedlarna i Tingsryd att Gun Hägglund gått bort. Gun är en av upphovsmännen till Cykelspåret och har varje år med bil kontrollerat att skyltningen är OK.

Efter “Pannbiff med lök” drog vi vidare på vår färd.
När vi passerat ett otal antal Hult, Ryd och Måla närmade vi oss Blekinge. I ett vägskäl funderade vi på om vi skulle ta en smalare grusväg eller den mera lättcyklade asfaltvägen. Vår erfarenhet är dock att man upplever mer på en mindre väg och detta visade sig stämma även idag.

Mysig skogsväg på väg mot Blekinge

Efter någon kilometer hittade vi denna härliga länsgränsmarkering med fin patina.

Här lämnar vi Småland

Efter ytterligare en liten bit hittar vi dessa guldklimpar precis i vägkanten.

Kan det vara kantareller eller?

Visst var det kantareller! Detta innebar att vi blev kraftigt försinkade.

Har ni sett Herr Kantarell …

I Kyrkhult skulle vi bo i Bosse och Cecilias sommarhus. Vi anlände inte förrän efter klockan 18.

Äntligen framme

Då var det bara till att sätta igång med rensningen av dagens skörd.

Ca 1 kg nyplockade kantareller

Två växter som vi sett i massor redan uppe i norra Sverige är Liljekonvalj och Rallarros. Dessa har nu övergått i frukt- och fröstadiet. Ännu ett tecken på att sommaren snart övergår i höst.

Liljekonvalj

Rallarros, Mjölkört eller Rävarumpa

Dagens djur kunde ha blivit de två tranor som lyfte 50 m framför oss vid Vrångebo. De var dock för snabba så det får bli denna lax i Mörrumsån istället.

Dagens djur
PS

Vi tror också att det var en mink

2 kommentarer:

  1. Era (vem?) bilder är bara så fantastiska! Jag blev så sugen att jag idag också fick plocka kantareller - på Willys. Blev en urgod kantarellmacka i ensamheten. PE i Finland.
    KRAM!

    SvaraRadera
  2. I kväll har vi saknat er på puben och även på efterföljande kaffestund i Carlquists trädgård. Men vi är alla så avundsjuka på era upplevelser! Både Glorias och trädgården finns kvar för er ...

    SvaraRadera